Annemieke Keurentjes treedt aan als secretaris internationalisering van het Fonds Podiumkunsten

06 april 2022
Annemieke Keurentjes
Annemieke Keurentjes

Vanaf half juli 2022 treedt Annemieke Keurentjes aan als secretaris internationalisering van het Fonds Podiumkunsten. Op dit moment is Annemieke programming director theater en dans bij het Holland Festival. Daarvoor vervulde ze diverse (beleids)functies in de podiumkunstenwereld en bekleedde ze nevenfuncties als bestuurder en adviseur in het brede veld.
Viktorien van Hulst: “Met Annemieke Keurentjes verwelkomt het Fonds ruime ervaring op het gebied van internationalisering en een breed netwerk wereldwijd. Als verkenner van Fast Forward leerden we haar kennen als bewogen professional met oog voor de ontwikkeling van podiumkunstenaars in een internationale context. We kijken ernaar uit om met haar op zoek te gaan naar internationale en betekenisvolle samenwerkingen voor Nederlandse makers, artiesten en uitvoerenden.”

Annemieke Keurentjes: “Ik kijk ernaar uit om me in te zetten voor uitwisseling en internationale kansen in het podiumkunstenveld. De veranderingen die de klimaatcrisis en de pandemie afdwingen vragen om nieuwe, creatieve manieren van samenwerking. Daarbij hoort ook het benutten van de mogelijkheden die een ‘nieuw normaal´ gebracht heeft, in afstemming met andere spelers in het veld.”

Als secretaris internationalisering wordt Annemieke verantwoordelijk voor de inzet van internationale programma’s, projecten en promotie, in duurzame relatie tot elkaar én in relatie tot het Nederlandse veld.

Naast een inhoudelijke verantwoordelijkheid voor internationale subsidieregelingen en programma´s zal ze samen met de programmamanagers internationale promotie (voorheen Dutch Performing Arts) werken aan de aanwezigheid en zichtbaarheid van Nederlandse podiumkunsten in het buitenland.

Internationale verbintenis stimuleren
Het Fonds Podiumkunsten is het cultuurfonds voor muziek, muziektheater, dans, theater en festivals in Nederland. Het Fonds geeft namens het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) ondersteuning aan alle vormen van professionele podiumkunst.

De Nederlandse podiumkunstpraktijk is onlosmakelijk verbonden met de internationale podiumkunstenwereld. Makers, gezelschappen, podia en festivals leggen talloze verbindingen met buitenlandse partners. Het Fonds stimuleert die verbindingen op verschillende manieren, bijvoorbeeld door middel van subsidieregelingen en programma’s die de activiteiten van makers en instellingen ondersteunen. Dit alles in aansluiting op het internationale cultuurbeleid van de ministeries van Buitenlandse Zaken (BZ) en OCW.
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen