Extra geld voor talentontwikkeling en internationalisering

11 september 2018
Minister Ingrid van Engelshoven van OCW heeft een bedrag van 3,4 miljoen euro beschikbaar gesteld voor het Fonds Podiumkunsten. De aanvullende financiering sluit aan op haar beleidsprioriteiten uit de brief Cultuur in een open samenleving.
De extra middelen zullen onder andere besteed worden aan een vervolg van het fondsinitiatief Fast Forward. Dit programma biedt talentvolle makers de gelegenheid om onder de vleugels van een buitenlandse producent te werken aan een voorstelling of concert. Ook zal het Fonds Podiumkunsten de komende jaren fellowship programma 's blijven ondersteunen van de International Society for the Performing Arts (ISPA), één van de grootste en belangrijkste internationale netwerken op het gebied van de podiumkunsten.

Daarnaast is er extra geld voor de internationale regeling Grant for Dutch presentations abroad. Hiermee worden buitenlandse festivals en podia ondersteund die Nederlands aanbod willen tonen. Verder zullen de extra middelen gebruikt worden voor de buitenlandse promotie in het programma Dutch Performing Arts. Het budget is bedoeld voor de financiering van de jaren 2018 tot en met 2020.
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen