Loket Balkonscènes gaat weer open

23 oktober 2020
Het Fonds Podiumkunsten stelt het loket voor de regeling Balkonscènes opnieuw open. In het voorjaar bleek al dat deze regeling in een grote behoefte voorzag. De huidige coronamaatregelen zijn aanleiding om Balkonscènes te laten terugkeren.
Met deze tijdelijke regeling wil het Fonds live ontmoetingen tussen podiumkunstenaars en het publiek ondanks de huidige beperkingen toch mogelijk maken. Daarnaast beoogt het Fonds om zelfstandige makers en uitvoerenden die op dit moment weinig tot geen mogelijkheid hebben hun beroep uit te oefenen de ruimte te geven dat weer te doen. Alles natuurlijk binnen de geldende maatregelen.

In mei dit jaar is het loket voor het eerst geopend. Bij de eerste openstelling zijn er in totaal 223 projecten gehonoreerd. De gehonoreerde projecten bestaan uit een diverse groep makers, van acrobaten tot singer-songwriters, die op verschillende plekken een podium creëren. Een selectie uit de gerealiseerde projecten is hier te bekijken.

Aanvraagronde een week opengesteld
De eerste ronde gaat op 2 november 2020 van start. Vanaf deze datum is het loket een week geopend. De tweede ronde start op 4 januari 2021. Voor uitvoeringen die plaatsvinden van half december 2020 t/m februari 2021 kan er in de eerste ronde (vanaf 2 november) aangevraagd worden. De tweede ronde (vanaf 4 januari) is voor uitvoeringen die in maart/april plaatsvinden.
Het Fonds is in overleg met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over de mogelijkheid om in het voorjaar 2021 nog een extra ronde te organiseren.

Let op: Je kunt maar voor één ronde aanvragen. Als je voor deze regeling al eerder subsidie hebt ontvangen, kun je niet nogmaals aanvragen.
Heb je een ronde uitgekozen? Er is voldoende tijd om een aanvraag in te dienen, het loket is een week geopend.

Kijk hier voor meer informatie.
Foto: Theater Babel
Foto: Theater Babel
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen