Nona en Yung Nnelg zetten volgende stap met Upstream: Music

10 maart 2021
Het Fonds Podiumkunsten heeft twee nieuwe Upstream: Music projecten gehonoreerd. Upstream: Music biedt artiesten de kans om te investeren in de ontwikkeling van hun carrière. Nona en Yung Nnelg zetten hiermee de volgende stap in hun carrière.
nws.1181.nonayungnnelg.webp
Nona
Nona bracht haar jeugd door in het Brabantse Uden waar haar ouders een platenwinkel hadden. Ze kreeg muziek met de paplepel ingegoten en luisterde alle stijlen en genres door elkaar. In de zomer van 2018 bracht ze haar single ‘It’s Alright’ uit en deze track kwam op de playlist bij NPO Radio2. Ze stond op grote festivals waaronder Eurosonic Noorderslag, Paaspop, Down the Rabbit Hole en Parkpop. Na diverse singles volgde het debuutalbum in oktober 2019. Haar single ‘Preaching to The Choir’ leverde haar in juli 2020 haar eerste TopSong op. Voor het tweede album zal Nona zich meer gaan richten op persoonlijke elementen, vooral de composities en producties krijgen een eigen signatuur. Daarnaast gaat ze meerdere samenwerkingen aan met in Nederland gevestigde co-writers.
Yung Nnelg
Yung Nnelg - Glenn Ascencion - groeide als kleine jongen van Ghanese migranten op in Amsterdam Zuidoost. In zijn tienerjaren startte Glenn met muziek maken, samen met de groep TNO en SMIB uit de Bijlmer. Na het uitbrengen van twee solo-EP’s, CONTRA en SERENA (2017) en zijn eigen “GRAND SLAM†tour in 2017/2018, was hij te zien op grote festivals in Nederland. Het debuutalbum “Balans†werd in 2020 uitgebracht, en hij heeft vorig jaar drie shows kunnen spelen in een exclusieve Corona-setup getiteld: The Nnelg Experience. Nu is Yung Nnelg gefocused op het creëren van een vernieuwde sound, het maken van een nieuwe EP en een live show.

Upstream: Music
Upstream: Music ondersteunt creatieve en zakelijke trajecten van artiesten. Het programma wordt uitgevoerd door het Fonds Podiumkunsten en medegefinancierd door Sena. Aanvragen kunnen door het jaar heen worden ingediend. Een bijdrage vanuit Upstream: Music wordt gedeeltelijk als renteloze lening verstrekt.

Meer informatie over Upstream: Music is te lezen op deze pagina. Bekijk hier de lijst met toekenningen.
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen