OPEN OPROEP: Inzendingen Toneelschrijfprijs 2022

25 januari 2022
Foto: De theatertekst voor IMMENS won in 2020 de Toneelschrijfprijs | Fotograaf: Julian Maiwald
Foto: De theatertekst voor IMMENS won in 2020 de Toneelschrijfprijs | Fotograaf: Julian Maiwald

Nederlandstalige toneelteksten die in kalenderjaar 2020 of 2021 in première zijn gegaan, kunnen tot 1 maart 2022 ingezonden worden voor de Toneelschrijfprijs 2022.
De Toneelschrijfprijs heeft als doel de Nederlandstalige toneelschrijfkunst en de opvoering van Nederlandstalig toneelwerk onder de aandacht te brengen en te stimuleren. De prijs wordt uitgereikt aan de auteur van het beste oorspronkelijk Nederlandstalig toneelwerk. Kinder- en jeugdtheater zijn nadrukkelijk inbegrepen. De prijs, waaraan een bedrag van 10.000 euro verbonden is, geeft een auteur de kans om zijn of haar schrijverschap verder te ontwikkelen.

Aanmeldprocedure
Stuur de in aanmerking komende tekst(en), samen met het ingevulde antwoordformulier, naar toneelschrijfprijs@fondspodiumkunsten.nl.
Het reglement en het antwoordformulier zijn in onderstaande documenten te downloaden.

Alleen teksten die in première gingen tussen 1 januari 2020 en 31 december 2021 komen in aanmerking. De tekst(en) moet(en) vóór 1 maart 2022, dat wil zeggen: uiterlijk 28 februari zijn ingediend. De deadline wordt strikt gehanteerd.

Prijsuitreiking
De laureaat ontvangt een bedrag van 10.000 euro. De prijsuitreiking vindt plaatst in september 2022. Voorafgaand aan de prijsuitreiking wordt een shortlist bekendgemaakt.

Contact
Bij vragen of praktische problemen kunt u contact opnemen met Jenny Mijnhijmer of Saskia Driessen van het Fonds Podiumkunsten:

Jenny Mijnhijmer (Secretaris Theater) j.mijnhijmer@fondspodiumkunsten.nl

Saskia Driessen (Subsidieconsulent) sa.driessen@fondspodiumkunsten.nl

nws.1273.toneelschrijfprijslogo2022.webp
Over de organisatie
De Toneelschrijfprijs is een samenwerking tussen de Taalunie, Literatuur Vlaanderen, het Nederlands Letterenfonds en het Fonds Podiumkunsten. De praktische organisatie valt om de beurt in handen van Literatuur Vlaanderen en het Nederlands Letterenfonds, samen met het Fonds Podiumkunsten. In 2022 ligt de organisatie in handen van het Fonds Podiumkunsten en het Nederlands Letterenfonds. Meer over de vorige edities van de prijs en over de laureaten vindt u hier.
Documenten

aanmeldformulier

reglement

Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen