Programma urban projecten: 15 projecten toegekend

18 juni 2021
Het Fonds Podiumkunsten kent aan 15 projecten een bijdrage toe uit het programma urban projecten. Het programma richt zich op urban artiesten in verschillende disciplines, waaronder dans, muziek en theater.
We lichten er een aantal projecten uit.

In ‘Gouden bergen' onderzoeken Ferhat Kaplan en Yeliz Dogan hun privileges als “derde generatie gastarbeiders” in Nederland. Daarbij stellen zij zichzelf de vraag of ze Turkse Nederlanders zijn of nog steeds te gast. In deze voorstelling, geschreven en geregisseerd door theatermaker Nina-Elisa Euson, kijkt het duo met een kritische en liefdevolle blik naar de Nederlandse maatschappij, maar ook naar zichzelf. De voorstelling wordt muzikaal begeleid door Remco Hazewinkel en gevuld met animaties van Kabo Lam.

De Rotterdamse rapper AMY MIYÚ heeft in 2020 gewerkt aan het opnemen van nieuwe nummers en brengt deze in 2021 uit. 'Pauze' is de eerste single van AMY MIYÚ’s debuut EP die in juli zal verschijnen. Het nummer is geproduceerd door Dario Santana & 5Millybeats. 'Pauze' is ontstaan tijdens de laatste studiosessie van AMY, voordat ze in het voorjaar van 2021 naar Curaçao vertrok om op te laden na een jaar in quarantaine te hebben gezeten in Nederland.

De lijst met alle toekenningen is hier te bekijken.

Voor het programma urban projecten is 600.000 euro per jaar beschikbaar. Er kan het hele jaar door subsidie worden aangevraagd. Meer informatie over het programma is te lezen op deze pagina.
Een van de gehonoreerde projecten Ferhat Kaplan en crew
Een van de gehonoreerde projecten Ferhat Kaplan en crew
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen