Programma urban projecten van start

27 februari 2018
Het programma urban projecten is een nieuw fondsinitiatief, dat is gericht op urban arts in de breedste zin van het woord. Met dit programma richt het Fonds zich op artiesten die hun wortels hebben in de stad en de stedelijke cultuur. Het programma is gekoppeld aan Matchmakers in cultuur, een samenwerking tussen het VSBfonds, Fonds voor Cultuurparticipatie en Fonds Podiumkunsten.
Er is een grote diversiteit aan initiatieven in veel steden, waarin urban talenten muziek maken, dansen, performen etcetera. Het programma staat open voor artiesten met heel uiteenlopende achtergronden en stelt hen in staat zich verder te ontwikkelen.

Voor wie
Het programma urban projecten richt zich op artiesten die al actief zijn in de eigen omgeving, maar zich nog maar beperkt daarbuiten hebben gemanifesteerd. Er wordt niet alleen gekeken naar wat een artiest al bereikt heeft, maar ook naar de potentie die hij of zij heeft. Omdat het in de urban arts niet ongebruikelijk is dat artiesten gezamenlijk een voorstelling of concert maken, kunnen ook groepen in aanmerking komen voor dit programma.

De procedure
Er zijn op dit moment acht steden die meedoen aan dit programma; Almere, Heerlen, Tilburg, Eindhoven, Groningen, Arnhem, Utrecht en Den Haag. In elke stad is er een matchmaker, die als aanspreekpunt fungeert. Om in aanmerking te komen voor een bijdrage of voor vragen kan er rechtstreeks contact worden opgenomen met de matchmakers. Meer informatie over de matchmakers is hier te lezen.
Mind Ur Step - Foto: Saira Awan
Mind Ur Step - Foto: Saira Awan
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen