Tijdelijke subsidieregeling voor podia in Drenthe, Flevoland en Zeeland

01 juli 2021
Het Fonds Podiumkunsten opent vandaag een tijdelijke subsidieregeling om de spreiding van gesubsidieerde theaters en concertzalen over het land te verbeteren. Podia in de provincies Drenthe, Flevoland en Zeeland kunnen subsidie aanvragen om hiermee een kwalitatief goed en veelzijdig podiumkunstenaanbod te programmeren. Er is een totaalbudget van 315.000 euro beschikbaar.
Waarom deze regeling?
Het Fonds stelt vast dat het netwerk van theaters dat een bijdrage uit de programmeringsregelingen ontvangt op sommige plekken in het land kan worden versterkt, met name in de provincies Drenthe, Flevoland en Zeeland. Met de tijdelijke regeling wil het Fonds de spreiding van de programmeringssubsidies over het land verbeteren.
Tevens werkt het Fonds aan een herziening van de bestaande programmeringsregelingen. Deze herziening zal ingaan vanaf 2023. Vanwege de herziening en vanwege Covid-19 zijn de subsidie reguliere programmering (SRP) en de Podiumstartregeling met een jaar verlengd. Hierdoor kunnen podia nu geen aanvraag indienen voor deze regelingen. Met een programeringsbijdrage biedt het Fonds theaters in bovengenoemde provincies in 2022 de mogelijkheid om ambities op het vlak van programmering en publieksbereik te realiseren.

Kan ik aanvragen?
Aanvragen kunnen worden ingediend vanaf vandaag tot 15 september 2021. Meer informatie over de subsidieregeling, de voorwaarden en de hoogte van de subsidie is te lezen op deze pagina.
Foto: Paul Wijsen
Foto: Paul Wijsen
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen