Uitreiking Nederlandse Muziekprijs aan Sebastiaan Kemner uitgesteld

05 november 2020
Wegens de huidige coronamaatregelen kan de uitreiking van de Nederlandse Muziekprijs aan trombonist Sebastiaan Kemner niet doorgaan op 21 november 2020 in de Doelen in Rotterdam. De prijs zou worden uitgereikt door de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Ingrid van Engelshoven, tijdens een concert van het Residentie Orkest. De uitreiking en het concert worden verplaatst naar een nader te bepalen datum.
De betrokken partijen hebben dit in overleg besloten. Vanwege de aangescherpte maatregelen van het kabinet kan het concert niet worden uitgevoerd in de vorm die recht doet aan het oorspronkelijke programma, dat werd samengesteld door Kemner zelf.

Sebastiaan Kemner: “Het is ongelofelijk jammer dat het concert en de uitreiking uitgesteld moeten worden. We keken allemaal uit naar een zeer bijzondere en spannende avond die we graag met het publiek wilden delen. Hopelijk zijn de omstandigheden in het voorjaar beter en kunnen we dit feest dan alsnog met zoveel mogelijk mensen vieren.”

Over de Nederlandse Muziekprijs
De Nederlandse Muziekprijs is de hoogste onderscheiding die het Fonds Podiumkunsten, namens de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, toekent aan jonge getalenteerde musici.
Prijswinnaars van de Nederlandse Muziekprijs volgen een studietraject waarin de persoonlijke muzikale ontwikkeling centraal staat. Er wordt tijdens de studie onder andere gewerkt met musici uit binnen- en buitenland. Het studietraject telt meerdere kandidaten. De commissie Nederlandse Muziekprijs adviseert, na afloop van het traject, aan de raad van bestuur van het Fonds Podiumkunsten of de prijs kan worden toegekend.

Eerdere prijswinnaars van de Nederlandse Muziekprijs waren onder andere blokfluitist Lucie Horsch, slagwerker Dominique Vleeshouwers, vocalisten Peter Gijsbertsen, Jard van Nes, Geert Smits, Christianne Stotijn en Henk Neven, pianisten Hannes Minnaar en Ronald Brautigam, harpisten Remy van Kesteren en Lavinia Meijer, cellisten Pieter Wispelwey en Quirine Viersen, violisten Janine Jansen, Liza Ferschtman en Maria Milstein. Bekijk hier het volledige overzicht van prijswinnaars.
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen