Nieuwe leden Raad van Toezicht van het Fonds Podiumkunsten

04 september 2024
Met veel plezier verwelkomt het Fonds Gert-Jan van der Vossen als voorzitter en Sylvia The-McArthur als nieuw lid van de Raad van Toezicht. Beiden beschikken, naast liefde voor de podiumkunsten, over een grote deskundigheid op verschillende terreinen die in onze sector van belang zijn.
Over Gert-Jan van der Vossen
Gert-Jan van der Vossen is een ervaren manager en toezichthouder, gespecialiseerd in verandertrajecten. Hij adviseert organisaties op het gebied van governance en strategische heroriëntatie. Van der Vossen heeft zich altijd ingezet voor de cultuursector; als toezichthouder, interim-directeur én fervent bezoeker. Sinds 2021 werkt hij als toezichthouder en zelfstandig bestuursadviseur en is actief als docent op het gebied van corporate governance.

“Kunst en cultuur zijn naar mijn volle overtuiging van onschatbare waarde voor onze samenleving. Het Fonds Podiumkunsten levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van podiumkunsten in de volle breedte. Het is een groot voorrecht om daaraan, vanuit de rol van voorzitter van de Raad van Toezicht, een bijdrage te mogen leveren. Ik zie enorm uit naar de samenwerking met directie en medewerkers van het fonds, met de collega-toezichthouders en alle anderen die ik vanuit deze rol zal ontmoeten.”

Over Sylvia The-McArthur
Sylvia The-McArthur is een strategische denker met uitgebreide ervaring in allround HR vraagstukken, leiderschapsontwikkeling, en organisatieverandering. Ze is gespecialiseerd in HR-thema’s als diversiteit en inclusie en het bevorderen van sociale veiligheid op de werkvloer. Daarnaast coacht The-McArthur leiders en teams voor optimale prestaties.

“Kunst ontroert, doet je lachen, huilen en verbazen, relativeert, verrijkt en verbindt. Het is daarom een eer om als lid van de Raad van Toezicht deel uit te maken van het Fonds Podiumkunsten en bij te dragen aan een omgeving waar de magie van de Podiumkunsten tot leven komt, gedragen door respect, sociale veiligheid en samenwerking.’’

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Eppo Bruins benoemt Gert-Jan van der Vossen tot voorzitter en Sylvia The-McArthur tot lid van de Raad van Toezicht voor een periode van vijf jaar met ingang van 1 september 2024.

Met de benoeming van Gert-Jan van der Vossen als nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht draagt Hester Maij haar taken als interim-voorzitter over aan de nieuwe voorzitter en zal zij zich weer inzetten als lid. Met de komst van Sylvia The-McArthur nemen we afscheid van Andrew Makkinga. Het Fonds bedankt Andrew Makkinga voor zijn waardevolle inzet.

Samenstelling Raad van Toezicht
De samenstelling van de Raad van Toezicht vanaf 1 september 2024: Gert-Jan van der Vossen (voorzitter), Sharon Gesthuizen, Fernand Izeboud, Frits Lintmeijer, Hester Maij, Santhuruu Nadesapillai en Sylvia The-McArthur.
Beeld: © Ralph Winedt & Luan Buleshkaj - Distanshá
Beeld: © Ralph Winedt & Luan Buleshkaj - Distanshá
Foto: © Nathalie Hennis
Foto: © Nathalie Hennis
De ISPA-fellows (vanaf linksboven, met de klok mee): Mxolisi Masilela (© Mashudu Phophi), Yannick Noomen (© Mario Spada), Andrea Voets (© Koosje Koolbergen) en Maya Roest (© Khalid Amakran)
De ISPA-fellows (vanaf linksboven, met de klok mee): Mxolisi Masilela (© Mashudu Phophi), Yannick Noomen (© Mario Spada), Andrea Voets (© Koosje Koolbergen) en Maya Roest (© Khalid Amakran)
Beeld: © janicetea via Unsplash
Beeld: © janicetea via Unsplash