Residentie Van Doesburghuis

Van Doesburghuis | Foto: © Johannes Schwartz
Van Doesburghuis | Foto: © Johannes Schwartz

Ben je podiumkunstenaar en wil je graag internationale contacten verkennen en uitbreiden tijdens een werkperiode in Parijs? Meld je dan aan voor de residentie in het Van Doesburghuis. Meer informatie over de residentie en de aanmeldprocedure vind je hieronder.
Over de residentie
De residentie in het Van Doesburghuis stimuleert artistieke ontwikkeling en verdieping van de makerspraktijk. De Parijse atelierwoning die Theo van Doesburg eind jaren twintig voor zichzelf en zijn vrouw Nelly ontwierp biedt een inspirerende omgeving voor het uitvoeren van onderzoek, het uitwerken van ideeën of het maken van nieuw werk.

Als resident kun je ook gebruikmaken van de faciliteiten van het Atelier Néerlandais in het centrum van Parijs. Die locatie fungeert als (net)werkplaats voor Nederlandse makers en maakt het mogelijk om Franse gesprekspartners te ontmoeten en ontvangen.

Voor wie is de residentie bedoeld?
Je kunt je aanmelden voor de residentie als je als individuele maker of duo actief bent in de podiumkunsten. Voor duo’s geldt dat er sprake moet zijn van structureel gezamenlijk werk.

Samenwerkingsverbanden kunnen als (gelegenheids)duo worden beschouwd als ze voor de werkperiode een gezamenlijk plan indienen dat tot één resultaat leidt. Ook moet tenminste één maker werkzaam zijn in de podiumkunsten. In het verlengde van de multidisciplinaire praktijk van Theo en Nelly van Doesburg kan de tweede aanvrager afkomstig zijn uit een andere discipline.

In verband met onze campagne rondom hedendaagse Nederlandse muziek in Frankrijk worden musici en componisten nadrukkelijk uitgenodigd om zich aan te melden.

Vergoeding
Het Fonds betaalt de huur van de atelierwoning direct aan het Van Doesburghuis. Daarnaast ontvang je als resident een bijdrage van € 2.000 per maand voor reis-, materiaal-, transport- en verblijfskosten.

Beoordeling
Alle aanmeldingen worden beoordeeld door een selectiecommissie. De commissie bestaat uit een voorzitter, twee Fonds-medewerkers en de coördinator van het Van Doesburghuis.

Aanmelden voor de residentie
De aanmeldingen voor de residentie in het Van Doesburghuis zijn momenteel gesloten.

Vragen?
Bij vragen over de selectieprocedure of de campagne in Frankrijk kun je contact opnemen met Bas Pauw via b.pauw@performingartsfund.nl of 020-7072756. Wil je meer weten over het Van Doesburghuis? Kijk dan hier.

Nieuws

Steven Kamperman, Oene van Geel, Albert van Veenendaal en Paul Jarret - Foto: © Jean-Michel Bale
Steven Kamperman, Oene van Geel, Albert van Veenendaal en Paul Jarret - Foto: © Jean-Michel Bale
Van Doesburghuis | Foto: © Johannes Schwartz
Van Doesburghuis | Foto: © Johannes Schwartz