Nomineer een compositie voor de Matthijs Vermeulenprijs 2023

16 februari 2023
nws.1351.openoproepmatthijsvermeulenprijs.webp

Het Fonds Podiumkunsten reikt dit jaar opnieuw de Matthijs Vermeulenprijs uit. Ken jij een bijzonder werk van een Nederlandse componist dat in 2021 of 2022 in première is gegaan? En vind je dat deze compositie beloond moet worden met de belangrijkste compositieprijs van Nederland? Dan zien we je aanmelding graag tegemoet.
Over de Matthijs Vermeulenprijs
De Matthijs Vermeulenprijs wordt tweejaarlijks uitgereikt aan een Nederlandse componist voor een werk binnen het hedendaagse klassieke muziekgenre. Een onafhankelijke jury beoordeelt in hoeverre de voorgedragen composities een kwalitatief bijzondere, actuele en grensverleggende bijdrage leveren aan de artistieke ontwikkeling van de hedendaagse muziekpraktijk. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 20.000 euro en een sculptuur van Jeroen Henneman.

Eerdere winnaars
De Matthijs Vermeulenprijs ging in 2021 naar Calliope Tsoupaki voor haar werk ‘Thin Air’ en in 2019 ontving Aart Strootman de prijs voor zijn werk ‘Shambling Emerge - after after party’. Andere prijswinnaars waren Kate Moore voor haar werk ‘The Dam’ (2017), Peter Adriaansz voor zijn werk ‘Scala II’ (2015) en Jan van de Putte voor zijn werk ‘Kagami-Jishi’ (2013).

Hoe kan ik een compositie nomineren?
Je kunt via dit formulier een compositie nomineren voor de Matthijs Vermeulenprijs. De open oproep voor aanmeldingen sluit op maandag 20 maart 2023, 17.00 uur. In juni maken we de prijswinnaar bekend.

Heb je vragen? Neem dan contact op via r.ford@fondspodiumkunsten.nl.
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Foto: ©Maarten Nauw, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Kalpanarts & Matangi - Breathe | Foto: © Bowie Verschuuren
Nieuws 14 maart 2024

Jaarverslag 2023

Foto: © Claudia Hansen
Foto: © Claudia Hansen