Uitreiking Nederlandse Muziekprijs aan Raoul Steffani bijwonen?

11 september 2023
Raoul Steffani | Foto: © Dana van Leeuwen
Raoul Steffani | Foto: © Dana van Leeuwen

Op vrijdag 13 oktober is het zover! Dan ontvangt bariton Raoul Steffani de Nederlandse Muziekprijs uit handen van demissionair staatssecretaris van Cultuur en Media, Gunay Uslu, in het Muziekgebouw in Amsterdam.
Steffani geeft deze avond een concert met het ensemble Asko|Schönberg onder leiding van dirigent Ed Spanjaard. Hij stelde hiervoor speciaal een eigen programma samen dat in het teken staat van muziek uit de barok en het Weense fin de siècle, waarbij werken van Bach en liederen van Alma Mahler en Hans Pfitzner elkaar afwisselen. Na afloop van het concert krijgt hij de staatsprijs overhandigd.

“Dit concert is de finale van een tweejarig studietraject waarin ik de kans kreeg me in binnen- en buitenland verder te ontwikkelen en uit te dagen, van de finesses in intieme barokmuziek tot de extase in laat-romantische orkestliederen. Ik hoop de resultaten hiervan te mogen delen met het publiek op 13 oktober!” - Raoul Steffani

De stem van Raoul Steffani
Steffani is een veelgevraagd solist in binnen- en buitenland en heeft een breed repertoire, van barokmuziek tot laatromantisch en hedendaags. Steffani zong onder meer in het Concertgebouw in Amsterdam, het Théâtre des Champs-Élysées in Parijs, Bozar Brussel, Elbphilharmonie Hamburg, de Queen Elizabeth Hall in Londen en De Nationale Opera in Amsterdam.

De commissie zegt over hem: “Hij reikt zijn tekst zingend aan zijn publiek en trekt de zaal naar zich toe op een zeer expressieve en persoonlijke wijze.”

Over de Nederlandse Muziekprijs
De Nederlandse Muziekprijs is de hoogste onderscheiding die het Fonds Podiumkunsten, namens het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, toekent aan een musicus die werkzaam is in de klassieke muziek. Het is de bekroning van een tweejarig studietraject dat aan de Nederlandse Muziekprijs voorafgaat en waarbij de persoonlijke groei van een musicus centraal staat.

Wil je dit concert op 13 oktober bijwonen?
Het concert en de uitreiking zijn toegankelijk voor publiek. Wil je deze feestelijke avond bijwonen en Raoul Steffani met eigen oren horen? Haast je dan naar de website van het Muziekgebouw voor kaartjes. Je kunt daar ook het volledige programma lezen.
Van Doesburghuis | Foto: © Johannes Schwartz
Van Doesburghuis | Foto: © Johannes Schwartz
Beeld: Vlaams Cultuurhuis de Brakke grond | ©Alex Heuvink
Beeld: Vlaams Cultuurhuis de Brakke grond | ©Alex Heuvink
Nieuws 22 mei 2024

Evaluatie coronasteun

Amala Dianor - DUB | Beeld: © Pierre Gondard
Amala Dianor - DUB | Beeld: © Pierre Gondard
Beeld: © International Society for the Performing Arts (ISPA)
Beeld: © International Society for the Performing Arts (ISPA)