Compensatieregeling 4

Deze regeling biedt een compensatie voor producenten en organisatoren van concerten en/of voorstellingen die te maken kregen met geleden verlies door COVID-19-maatregelen bij concerten en voorstellingen in de periode van 1 februari tot en met 8 maart 2022. Binnen deze regeling is voor professionele podiumkunstactiviteiten een compensatie voorzien tot 85% van verloren kaartverkoopinkomsten minus de wel ontvangen inkomsten uit de kaartverkoop. De bedoeling is dat de subsidie via aanvragers zo snel mogelijk terecht komt bij uitvoerenden en zzp’ers.

uiterste indiendata

Deze subsidie is momenteel niet aan te vragen.
Wie komt voor deze subsidie in aanmerking?
Een aanvraag kan worden ingediend door een rechtspersoon die primair gericht is op het ontwikkelen en produceren van concerten en/of voorstellingen door professionele podiumkunstenaars, bijvoorbeeld een (muziek)theatergroep, ensemble of dansgroep.

Daarnaast kan subsidie worden aangevraagd door een rechtspersoon die een producent van concerten of voorstellingen vertegenwoordigt, bijvoorbeeld een managementbureau, boekingsbureau of platenmaatschappij.

Er kan niet worden aangevraagd door instellingen die meerjarig financieel ondersteund worden door het Fonds Podiumkunsten of door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).

Voor welke activiteiten is deze regeling bedoeld?
Deze regeling biedt een financiële tegemoetkoming voor:

 • Concerten en voorstellingen die in de periode van 1 februari tot en met 8 maart hebben plaatsgevonden en te maken hebben gekregen met een capaciteitsverlaging door COVID-19-maatregelen;
 • Concerten en voorstellingen die stonden gepland voor de periode van 1 februari tot en met 15 februari, maar zijn geannuleerd als gevolg van de COVID-19-maatregelen (de overgangsperiode);
 • Concerten en voorstellingen die stonden gepland voor de periode van 1 februari tot en met 8 maart, maar zijn geannuleerd als gevolg van quarantaineverplichtingen bij betrokken uitvoerenden of crew.

 • Eisen
  De subsidie kan alleen worden aangevraagd door in Nederland gevestigde rechtspersonen: nv, bv, stichting of vereniging. Eenmanszaken, vof’s en maatschappen zijn uitgesloten van deze regeling.

  De regeling is bedoeld voor concerten en voorstellingen die zijn gemaakt en uitgevoerd door professionele podiumkunstenaars. Het gaat om concerten en voorstellingen die in Nederland zijn geproduceerd. Buitenlands aanbod komt dus niet in aanmerking voor deze regeling.

  Welke gegevens zijn benodigd voor een aanvraag?
  1) Wat is de verkoopcapaciteit?
  2) Hoeveel kaarten zijn er verkocht?
  3) Wat is de (gemiddelde) ticketprijs inclusief btw?

  Hoe en wanneer kan er subsidie aangevraagd worden?
  Aanvragen kunnen ingediend worden vanaf maandag 25 april tot en met woensdag 11 mei 2022 via het online aanvraagformulier in Mijn Fonds. Aanvragen die het Fonds na 11 mei 2022 ontvangt, kunnen niet in behandeling worden genomen.

  Een aanvraag kan worden ingediend voor één of meer voorstellingen en/of concerten. Alle aanvragen worden behandeld in één ronde.

  Om subsidie aan te vragen is een account nodig. Wie nog geen account heeft kan die hier aanvragen. Het verwerken van een account neemt een werkdag in beslag. Vraag daarom uiterlijk maandag 9 mei om 12.00 uur uw account aan. Instellingen die eerder een aanvraag hebben ingediend voor een (compensatie)regeling hoeven niet opnieuw een account aan te vragen.

  Budget en subsidiehoogte
  Er is een budget beschikbaar van 40.000.000 euro.

  Meer informatie over de subsidiehoogte is beschikbaar in de toelichting op de regeling.

  Contact
  Heb je vragen over de regeling? Bel 070 70 72 700 (ma t/m vr, 9.00-17.00 uur) of verstuur een e-mail naar compensatieregelingen@fondspodiumkunsten.nl.

  FAQ: compensatieregeling 4

  Toelichting: compensatieregeling 4

  Praktische informatie: compensatieregeling 4

  Rapport van bevindingen: compensatieregeling 4

  Eduard Versteege
  Eduard Versteege
  Subsidieconsulent
  070-7072744
  @ e.versteege@fondspodiumkunsten.nl
  Tinka Hoek
  Tinka Hoek
  Subsidieconsulent
  070-7072718
  @ t.hoek@fondspodiumkunsten.nl
  Bas de Kort
  Bas de Kort
  Subsidiecoördinator
  070-7072733
  @ b.kort@fondspodiumkunsten.nl
  Jan Sprengers
  Jan Sprengers
  Secretaris podia en festivals
  070-7072739
  @ j.sprengers@fondspodiumkunsten.nl